Pàgines

dijous, 27 de gener del 2011

JORNADA COMPROMÍS ÈTIC ( 19-2-2011 a Tortosa)

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya va iniciar el curs passat el Projecte del Compromís Ètic del professorat motivat per la necessitat de reflexionar sobre l’ètica de la nostra professió davant el canvi social, educatiu, així com el canvi generacional que es viu als centres educatius.
L’objectiu d’aquest  projecte consisteix a generar espais on el professorat pugui conversar i extreure conclusions sobre les qüestions ètiques que viu en el dia a dia, amb la idea de crear marcs de referència que li siguin útils en la seva acció quotidiana.
Es tracta d’analitzar el paper del professorat envers: la societat, l’infant o jove, la família, la seva formació, el seu equip, els altres professionals i l’entorn.
L’equip de coordinació del projecte ha elaborat un document base per al debat que s’ha presentat als diferents MRP i Àmbits de la Federació, i aquests han realitzat diversos processos de reflexió al voltant del tema. Alguns han organitzat xerrades, d’altres han iniciat diàlegs a diferents centres educatius propers, i d’altres estan realitzant jornades per a reflexionar i opinar sobre el tema de l’ètica docent. Per tal que les vostres opinions al respecte puguin ser recollides, us encoratgem a assistir a la jornada territorial que se celebrarà a Tortosa, el dia 19 de febrer, de la qual us detallem el  programa i adjuntem el cartell i un guió dels apartats sobre els quals es treballarà (3.-El/la docent i la seva formació pedagògica i 4.-La pràctica educativa del/de la docent en relació a l’alumnat)
 Posteriorment està prevista una Jornada, que tindrà lloc el 28 de maig de 2011, on es farà la presentació del fruit del treball realitzat a la comunitat educativa, administracions, representants parlamentaris, entitats socials...
El nostre treball també hi serà present al portal de l’OBIPD (Observatori Internacional de la Professió Docent), del qual coordinem l’espai d’ètica.
El resultat d’aquest treball no volem que sigui quelcom prescriptiu i tancat, ans al contrari, volem que tingui un caràcter reflexiu i dinàmic però que alhora pugui anant marcant els elements bàsics per exercir la nostra professió èticament.

PROGRAMA

Exercir èticament  la docència avui

19 de febrer de 2011
Escola El Temple, Tortosa.

09:30 h  Rebuda i presentació del projecte
09:45 h  Grups de treball:
·      El/la docent i la seva formació pedagògica.
·      La pràctica educativa del/de la docent en relació a l’alumnat.
11:15 h  Pausa i cafè
11:45 h  Posada en comú dels diferents grups de treball
12:30 h  Conferència a càrrec de Francesc Imbernon (catedràtic d’Universitat de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona).
13:30 h  Torn obert de preguntes i comentaris dels/de les assistents.
14:30 h  Cloenda

Inscripcions:  http://mrp.pangea.org/nu78/ de l'1 al 13 de febrer

Consultes: Tel. 93 481 73 88

L'activitat està inclosa dins el Pla de Formació permanent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.



--
Grup de Metres del Priorat.
EL nostre Bloc

ORGANITZA:  MRP TERRES DE L'EBRE.
                                  COL·LECTIU DE MESTRES DE LA TERRA ALTA.
                                  GRUP DE MESTRES DEL PRIORAT.
                                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada